Vállalatunk azt a célt tűzte ki, hogy hatékony és energiatakarékos megoldásokkal járuljon hozzá a „világítás, köztér-világítások korszerűsítéséhez. Olyan megoldásokat kívánunk szolgálatba állítani, amely forradalmian új fényforrások és a megújuló energiaforrások, felhasználásával környezetbarát módon járul hozzá a modern fejlesztési elképzelések kényelmes, gyors és tartós megvalósításához. – az Önkormányzatok közvilágítási kötelezettsége, egyre nagyobb költségeket emészt fel és egyre növekvő terhet jelent. (korszerűsítés, karbantartás, üzemeltetési költségek, ..stb.)

Elgondolásunk szerint szükség van egy igazán előremutató,megbízhatóan üzemelő,tervezhetően működtethető, energiatakarékos, költséghatékony,világítási feladatokat ellátó rendszerre. A világítási költségek csökkentésére az elmúlt években már történtek próbálkozások az áramszolgáltatók részéről. A „szolgáltatók” jelenleg a világítási időszakon belül úgynevezett, feszültségszabályozással oldják meg az energiafogyasztás csökkentését, ami nyilván az adott fényforrás fényerő csökkenésével is jár.

Azonban a jelenleg használatos fényforrások Pl.:( Hgl,Ne,Na, stb.) egyrészt erre nem vagy csak részben alkalmasak, mivel bizonyos szintű szabályzás felett a fényforrás már nem üzemeltethető vagy a fényerő már nem éri el az előírt,szükséges értékeket.

Cégünk többek között erre kínál alternatív és hatékony megoldást:

Díj– Fejlesztésünk LED-es fényforrással és egy általunk fejlesztett szoftver alkalmazásával működő, energiatakarékos, költséghatékony világítási koncepció. Mely használható meglévő hálózaton működtetve(hálózati tápellátás) vagy úgynevezett szigetüzemű rendszerben (nap és/vagy szélenergia) alkalmazásával is.

A szoftver alkalmazása a lámpatestben, a feszültségszabályozás mértékét az eddigieknél jóval jelentősebb módon csökkentve, akár a névleges fogyasztási érték 40%-os szintjén képes üzemeltetni úgy, hogy a fényerő értéke kb. 55%-os fényerő értéken marad. Tehát úgy, hogy a fényerő értéke (Lumen) nem csökken a szabályzás arányában. Rendszerünket akár az évszakokhoz beállított fényerő finomhangolással és az adott világítási időszak költséghatékony felosztásának technikai lehetőségeivel hozzuk forgalomba. A fejlesztés használható köztér-világítási, sportpályák megvilágítása vagy egyéb költséghatékony működést igénylő világítási feladatok ellátására.

Szoftverünk fejlesztésével a 2009-ben Szöulban (Dél-Korea) megrendezett Környezetvédelmi és Energiatakarékossági világkiállításon 3. helyezést értünk el.

Cégünkről bővebben

Cégünk 1997 –ben alakult -családi magánvállalkozásként. Alakulásunk óta többféle üzletág folyamatos ügyvitelével foglalkozunk.

TEVÉKENYSÉGEINK:

  • Építőipari tervezés-kivitelezés.
  • Talajrögzítő rendszerek forgalmazása.
  • Energiatakarékos köztér-világítási rendszerek tervezése, üzemeltetése, kivitelezése.
  • Megújuló energia felhasználásával működő világítástechnika tervezése, üzemeltetése, kivitelezése.

Cégünk fő profilja az építőipari tervezés,kivitelezés. Tevékenységünk során, számtalanszor szembesültünk a köztér-világításban jelen lévő energiapazarlással . Szakirányú ismereteink birtokában fejlesztéseket indítottunk , – LED-es technológiájú fényforrások alkalmazása a köztér-világításban – tevékenységgel. Fő célunk,hogy az Önkormányzati közvilágításban minnél költséghatékonyabb és a – kor műszaki színvonalának legjobban megfelelő –innovatív alkalmazásokat ajánlhassunk amelyek felhasználói célokkal leginkább összhangban alkalmazhatók.

Miért pont a LED?

A LED-es fényforrások energetikai szempontból igen gazdaságosak, hiszen egyrészt fénykibocsátási hatékonyságuk mára a legjobb korábbi fényforrásokén is túlmutat.

A LED fényforrások, működési elvükből kifolyólag nem egy fémszál (wolfram) felmelegedéséből, izzásából érik el a fény kibocsátását energiahatékonyan üzemeltethetők. Nincs meghibásodásnak kitett alkatrész és nincs szükség több-kilovoltos gyújtófeszültségre. A LED-es fényforrással szerelt fénytestek bekapcsolás után azonnal üzemi szinten képesek világítani és tetszőlegesen bármikor ki-be kapcsolhatóak a fényforrás károsodásának veszélye nélkül. Mindezt jobb optikai és elektromos hatásfokkal, és kisebb meddő teljesítménnyel és felharmonikus áramszennyezéssel a hálózaton, színhű, természetes fehér fénnyel. A LED-ekkel működő fényforrások élettartama többszöröse a hagyományos izzókénál. (min.50.000 üzemóra) A LED előnye,hogy élettartam lejárata nem a fényforrás használhatatlanságát, hanem a kibocsátott fény kb.20-25%-os csökkenését jelenti.

Vállalkozásunk működtetése során mindig szem előtt tartottuk a megbízhatóságot, a minőségi munkát, a stabil garanciális elérhetőséget és a racionális tervezést-munkavégzést. Az elmúlt évek tapasztalatai és szakmai rálátásunk, világossá tette mennyire fontos a környezetvédelem és a racionális energiafelhasználás. Ennek okán 2008-ban új üzletágként bevezettük egyedi tervezésű és fejlesztésű köztér-világítási rendszereink forgalmazását, üzembe helyezését .Világítástechnikai termékeink, saját fejlesztésű vezérléselektronikai szoftver alkalmazásával , hálózati tápellátásról vagy pl. napelemmel (szigetüzemmódban) is működtethetők. Saját fejlesztésű szoftver rendszerünkkel radikálisan nagy, vagy teljesen költségmentes üzemelés érhető el a közvilágításban. Termékeinket akár évszakokhoz igazított fényerő szabályzással hozzuk forgalomba. Termékeinkkel jelenleg Európa több országában jelen vagyunk, mint Magyar-fejlesztés és Magyar-munkaerő alkalmazását fontosnak tartó vállalkozás. 2009-től a hazai piacon is folyamatosan tesztelt és megbízhatóan jól működő referenciákkal rendelkezünk.

A Packers- Energo Light Kft üzleti érdekei figyelembevételén kívül, fontosnak tartja a természeti környezet szépítését a köztér-világításban. Szeretnénk ha jelentős mértékben hozzá járulhatnánk az ország városainak köztér-világítási  fejlesztéseinek esztétikai korszerűsítéséhez.